Waar gaat uw hart sneller van kloppen? Zoekt u het graag in de natuur, houdt u meer van een cultureel uitstapje of zou u liever thuis iets leuks doen? Er zijn mogelijkheden genoeg! En als het lijf niet meer zo soepel is, zoeken we daar gewoon een oplossing voor. Hieronder alvast wat ideeën.

Naar de stad

Hoe lang is het geleden dat u voor het laatst hebt gewinkeld? Misschien stelt u het steeds uit omdat u niet alleen wilt gaan of geen vervoer hebt. Met mijn hulp kunt u heerlijk op uw gemak rondneuzen. Misschien is er een speciaalzaak waar u graag naar toe wilt. We kunnen het ook verder weg zoeken als u graag steden bezichtigt. Gaan we samen de moderne architectuur in Rotterdam bewonderen? Wilt u naar Antwerpen om mosselen te eten? Of droomt u al jaren van een bezoekje aan Londen of Parijs? Zegt u het maar!

In de zaal

Gaat uw hart open van een concert of een voorstelling? Dan begeleid ik u graag! Samen gaan we grasduinen in de culturele agenda. Zit u het liefst in de zaal bij klassieke dans of durft u iets experimenteels aan in Korzo? Wilt u lekker lachen bij een avond onvervalst cabaret in Diligentia? U kunt zich ook laten verrassen door een bijzondere toneelvoorstelling in Theater aan het Spui. Dan hebben we het nog niet gehad over concerten in alle denkbare stijlen, van opera tot rock, van folk tot symfonisch. Of over film, van een blockbuster tot een subtiele filmhuis-rolprent. Keuze genoeg!

Kunst bewonderen

Dwaalt u graag langs kunstwerken? Dan kunnen we naar het Kunstmuseum of Voorlinden. Of wat denkt u van een galerie vol spannende hedendaagse werken of een interessante foto-expositie? In het Rijksmuseum van Oudheden en het Haags Historisch stappen we in lang vervlogen tijden. Wellicht bent u benieuwd naar het tafeldamast in het Tilburgse Textielmuseum of naar die expositie in het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. We kunnen zelfs treinen naar Musée Picasso in Parijs of Tate Modern in Londen. Of wilt u liever het gerestaureerde Lam Gods in Gent zien? Wat u ook kiest, we maken er een belevenis van. En alles gaat in úw tempo gaat. Geen haast, we blijven net zo lang stilstaan bij een werk als u wilt.

In beweging blijven

Als u in beweging wilt blijven, kunnen we mooie natuurwandelingen maken, bijvoorbeeld in het prachtige duingebied Meijendel. We kunnen ook gaan genieten van de kleuren in de Japanse tuin in Clingendael als die weer open is. Of ziet u liever de Hortus in Leiden of Amsterdam? Ook baantjes trekken in het zwembad kan, en als u nieuwsgierig bent naar de sportschool, neem ik u daar mee naartoe. Op de duo-fiets of de tandem met trapondersteuning kunnen we kilometers maken. Ook als u gebonden bent aan een rolstoel is het fijn om uit te waaien in de natuur. Met een beperking kan er veel!

In huis

Het geluk schuilt in kleine dingen. Zoals gewoon iets gezelligs in huis doen. Ik breng wat lekkers mee en we spitten de NRC door of we discussiëren over wat De Telegraaf op de voorpagina heeft gezet. Of we duiken in uw cd-collectie en u vertelt waarom u zo gepassioneerd bent over barokmuziek of jazz en laat uw favoriete klanken horen. Wie weet kan ik u ook verrassen met wat er in mijn platenkast staat. En als u de kledingkast eens wilt sorteren, ben ik uw assistent. Doet u liever een bordspel met een drankje erbij? Ik daag u uit!

Een duik in het verleden

In uw kast staat ook vast zo’n doos met foto’s uit vervlogen dagen. Portretten van generaties voor u, beeltenissen van familieleden, kiekjes van vakanties, plaatjes van de kinderen en kleinkinderen… Bij elke foto hoort een verhaal. Misschien wilt u dat wel eens vertellen aan iemand die deze foto’s niet kent. Die onbevooroordeeld luistert en hoort hoe de verhaallijnen samen een geschiedenis vormen. Ik ben zeer geïnteresseerd in de historie achter uw foto’s en help u graag een mooi album aanleggen, voor uzelf of voor uw familieleden.

Samen eten

Alleen eten is best ongezellig, vindt u niet? Het nodigt niet uit om uitgebreid te koken. Zou het niet leuk zijn als ik eens in de week samen met u een maaltijd bereid? Ik doe boodschappen en ga met u aan het kokkerellen, waarna we samen aan tafel gaan. Daarna maak ik de keuken aan kant voor een kopje koffie met een bonbon. Een smakelijk vooruitzicht, toch? Natuurlijk kunnen we ook op stap voor een lekkere lunch, een gezellige high tea of een uitgebreid diner, want ook buiten de deur eten doe je in je eentje niet zo snel. Ik laat u graag weer culinair genieten!

Feestdagen en uw verjaardag

Hebt u iets te vieren? Als u wilt, dan vier ik het met u mee! Met de feestdagen hoeft u niet alleen te zijn; we maken er samen iets moois van. Gaat u met Kerstmis graag eerst naar de kerk en daarna rustig koffie drinken? Of maakt u liever een driegangendiner klaar uit een hip kooktijdschrift of uit uw familiekookboek? Het kan allemaal. Ook uw verjaardag kunnen we tot een onvergetelijke dag maken. Als u bezoek verwacht, maar tegen de voorbereiding opziet, kom ik u helpen. Zo kunt u onbezorgd van het feest genieten.

Praktische hulp

Ik kom bij u voor leuke activiteiten en niet voor echte zorgverlening. Maar natuurlijk breng ik wel mijn 35 jaar ervaring in de gezondheidszorg mee. Dat is voor u misschien een geruststelling. Het betekent dat ik u kan helpen met een transfer van rolstoel naar toilet, en dat ik gewend ben om een tillift te bedienen, om een paar voorbeelden te noemen. Die handigheid neemt drempels weg waar anderen misschien moeite mee hebben. Dat opent deuren naar mogelijkheden die u misschien nog niet had bedacht.

Steun bij rouw

Bij het ouder worden ontkom je er niet aan: er vallen naasten weg. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Ik sta u bij als u een moeilijke tijd doormaakt. Zo kan ik u ondersteunen tijdens een uitvaart of herdenking. Of ik ga met u mee naar de begraafplaats om het graf van een dierbare te bezoeken. We kunnen praten over wat u hebt meegemaakt en ik kan samen met u herinneringen ophalen. Zo help ik u bij het verwerken van uw verlies.

Aan u de keuze!

Er valt nog zo veel meer te beleven! Een modeshow bezoeken, naar een lezing, een nieuwe bank uitzoeken… Of gewoon een goed gesprek voeren of samen bloembollen planten voor een fleurige lente. U hebt vast nog wel meer ideeën. We onderzoeken samen wat u leuk vindt. De voorpret is al leuk! Bij lichamelijke beperkingen zoeken we een oplossing. Maar: u beslist. Want het belangrijkste is dat u iets onderneemt waar u plezier aan beleeft. Dat kan iets bekends zijn, maar we kunnen er ook een avontuur van maken door eens iets nieuws te proberen. De mogelijkheden zijn grenzeloos!

Lees eerst wat meer over mij, over de ondersteuning die ik verleen of over mijn tarieven.

Of neem direct contact op voor een persoonlijke kennismaking, dan vertel ik u daar alles over!